Duurzaamheid

CO2 opslag -> Bos i.p.v. gras
Smart grid principe
Buurtbatterij
Cradle2cradle
Van cultuur naar natuur
Plas, dras en bos -> verbeteren waterberging
Aardbevingsproof
Geen footprint
Hergebruik boerderij
Hergebruik stallen, gierkelders etc.
Droog grasland naar plasdras veen (waterberging)

Circulair

100% hernieuwbare energie
Gesloten energiecirkel
Afvalverwerking
Koude/warmte opslag
Aardbevingsproof
Energie opwekken
Gierkelder / septic tank met helofietenfilter
In plaats van aarde verwarming wordt het aarde verkoelen
Afval verwerking gebeurd op eigen terrein

Energieneutraal

van verbouwen tot energie opwekken

Oude methoden steken we in een nieuw jasje, in een zelfvoorzienend gehucht met de luxe die
men in de stad ook gewend is. Het 100% autarkisch concept bestaat uit het compleet zelfvoorzienend zijn als woning en als gehucht. Energie opwekken, verbruiken en weer verwerken zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Alles zelf kunnen creëren en verwerken zonder aangesloten te zijn op een netwerk. Volledige vrijheid van het systeem. Pergola’s met zonnepanelen erin verwerkt, waar de elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. PVcellen kunnen worden verwerkt in ramen, panelen en vele andere mogelijkheden om zo energie op te wekken. Door middel van algen die energie produceren zijn hele interessante samenstellingen te maken.
In de gierkelders van de verlaten stallen en boerderijen wordt een septic tank geplaatst om het afvalwater te verwerken. Geen primitiviteit zoals vroeger de beerput met zich mee bracht, maar gewoon de luxe als in de stad.
Het water dat hieruit en uit vijvers met helofytenfilters voort druppelt kan weer gebruikt worden om de moestuin en het erf te bewateren. Daarnaast is dit water ook weer bruikbaar voor het verwarmen van de woningen d.m.v. vloerverwarming. Gebruik van windwokkels kan bijdragen aan de extra energie opwekking.